boží muka se sochou Immaculaty

V centru obce na návsi při vidlici cest v sousedství vzrostlých lip umístěna zděná boží muka se sochou Immaculaty. Drobná architektura je umístěna na zděný základ o výši jednoho stupně. Výškově odstupňována na přízemní část zúžující se paty, přecházející v střední část na všech stranách otevřenu úzkými mělkými nikami půlkruhového profilu segmentového klenutí. Ve vrcholu je zakončena vyloženou profilovanou deskovou římsou, nesoucí stanovou nízkou stříšku s kladenou pálenou krytinou. Na vrcholu je umístěna pískovcová socha Immaculaty výrazně podživotní velikosti ve výrazném kontrapostu se sepnutýma rukama na hrudi. Dlouhý splývavý šat s pláštěm se sponou vytváří řadu hlubokých záhybů a končí ve skladech u nohou. Hlava je mírně zakloněna a upírá pohled k nebesům. Záda postavy kryje záplava pramínku volných kadeří. Socha je doplněna hvězdnou gloriolou. Součástí kompozice je zeměkoule, obtáčená hadem, na němř Immaculata stojí. rozměry: základna cca 0,8 . 0,8 m , výška cca 3 - 3,5 m materiál: cihlové zdivo, kámen - pískovec, krytina - pálená taška, kov