ohradní zeď s branou a brankou

Vjezd do areálu zámku je od silnice na Horažďovice. Bývalá brána nyní už bez vrat je tvořena dvěma kamennými hranatými sloupky zhruba čtvercového půdorysu, vystavěnými ze 3 kusů kvádrů. Dolní kus je u země rozšířen do nárožníku a zhruba ve 2/3 výšky uskočen drobnou profilací. Na horní kvádr navazuje rozšířená čtvercová hlavice, na svém obvodu zdobena ven vytaženým páskem, horní část hlavice je do otvoru čtyřbokého jehlanu. Na zadní straně ve směru u zámku je vybrání pro křídla vrat. Ve směru od brány po svahu dolů je ohradní zeď tvořena dřevěným prkenným plotem na nízké kamenné podezdívce, která je zhora kryta kamennými deskami. Po pravé straně od brány při pohledu od silnice stojí stavba lednice, na níž přilehle navazuje část obvodní zdi, která v těch místech plní tarasní funkci. Ta plynule přechází v ohradní zeď vystavenou z lomového kamene - cca 130 cm vysoká, zhora překrytá kamennými deskami. Ta pokračuje i po východní straně areálu, kde je do ní vložena barokní budova sýpky. Na jižní straně ohrazení prolomena drobná pilířová branka s cihelnými sloupky po stranách, zakončenými několikrát odstupněnými krycími deskami. Vrátka železná z prutů.