Sádlův vodní mlýn

Mlýn je situován cca 500 m východně od Kotouně pod hrází rybníka Zrkél. Budovy mlýna jsou uspořádány na půdorysu písmene U – ve střední části je mlýnice s obytnou částí, kratší křídla dvora tvoří bývalé hospodářské objekty, upravené dnes k obytným účelům. Jižně od mlýna při příjezdové komunikaci stojí otevřená kolna. V interiéru mlýnice se dochovala část původního mlecího zařízení (v suterénu mlýnská hranice pro jedno složení, paleční kolo, transmise, převodová hřídel pro řemenice a hranolový vysévač; v přízemí mlecí kameny a tři mlecí stolice). K severozápadnímu průčelí mlýnice přiléhá otevřená zděná lednice, na kterou navazuje těleso náhonu. Fasády jsou omítnuty hladkou štukovou omítkou s jednoduchým rámováním oken.