nájemní dům

Čtyřpodlažní řadový dům se sedlovou střechou a předzahrádkou lemovanou kovovým ornamentálním plotem. Průčelí o sedmi okenních osách, místy zmnožených až na 11 os, je po stranách zakončeno mělkými rizality. Přízemí má v rizalitech po dvou okenních osách s obdélnými třídílnými okny v šambránách, mezi rizality ve třech osách širší obloukové otvory šestidílných stupňovitě dělených oken a centrálního portálu se stupňovitým ostěním a polygonální šambránou v bocích zdobenou ornamentem. Přízemí je završeno římsou. 1. a 2. patro je v levém rizalitu tvořeno mělkým oblým arkýřem o třech okenních osách. Úzká dvoudílná okna s tenkou šambránou a zdobeným nadpražím jsou vybavena spoječnými dekorativními koši na květinové truhlíky. Ve 3. patře je arkýř zakončen mělkým balkonem s dekorativním kovovým zábradlím vsazeným postranách do plného parapetu zakončeného římsou. V pozadí balkonu je velký obloukový portál s mnohačetně stupňovaným ostěním zapuštěným do fasády a se stupňovitě šestidílným dělením výplně. Nad portálem obloukové pole s velkou girlandou. Rizalit je završen štítem ve tvaru písmene omega s vloženým oválným oknem , ukončeným plochou římsou s pravoúhlými festony pod okraji. Pravý, širší rizalit je v 1. a 2. patře prolomen ve třech osách rovněž úzkými dvoudílnými okny, v 1. patře opět s dekorativním košem na truhlíky, ve 2. patře se společnou římsou a dekorem v parapetech a mezi okny. 3. parto, oddělené další římsou, je prolomeno na celou šířku rizalitu obloukovým otvorem lodžie s členitou šambránou završenou festonem, lodžie je ohraničena geometrickým zábradlím se zděnými sloupky, v pozadí je velké polygonální šestidílné okno se vstupem. Rizalit je završen římsou. Mezi rizality je fasáda plochá, o čtyřech okenních osách, 3. patro je odděleno římsou. V levých dvou osách jsou obdélná třídílná okna vložená do průběžných svislých pásů, s bohatým dekorem v parapetech a pod korunní římsou. Ve 4. ose jsou užší dvoudílná okna v šambránách, parapet je jednoduše zdoben jen ve 2. patře, ve 2. a 3. patře jsou doplněny koše na truhlíky. Ve 3. okenní ose je v 1. patře obloukové třídílné okno v šambráně a s košem na truhlíky. Ve 2. a 3. patře je vsazen kvádrový arkýř s rovným dnem, posazený na dvojici vysokých oblých, dekorem členěných konzol a zakončený plochou římsou. V hladkém průčelí arkýře jsou dvojice užších dvoudílných oken na společných římsách, ve 2. patře s ornamenty v nadpražích a mezi okny. Fasáda mezi rizality je v levé polovině završena plochou korunní římsou, v pravé části nízkým zvalbeným štítem s trojicí malých obdélných oken. Dekor fasády je charakteristický vkládanými „sklíčky“, malými kroužky s lesklou výplní.