zídka s brankou

Na západní straně se před zámkem nachází vstupní plošina (vzniklá pravděpodobně zasypáním někdejšího středověkého příkopu), přes kterou směřuje hlavní příjezdová cesta. Před západním zámeckým křídlem je postavena nízká cihelná omítnutá ohradní zídka ohraničená pilíři postavenými před jižním a severním rizalitem, na ose křídla je prolomena kovanou brankou s letopočtem 1770. Po stranách branky je dochován fragment barokní mříže, která v minulosti kryla celou korunu zídky. Dříve zídka zakončená mříží pokračovala dále k jihu, kde hlavní vjezd k zámku uzavírala pilířová brána, další branka byla prolomena po straně jižního rizalitu. Na pilířích jsou na probraných podstavcích osazeny mohutné kamenné piniové šišky, dříve též vázy.