kostel sv. Jakuba Většího

Na vyvýšeném místě, ve středu starobylé obce na místě románského kostela stojí neogotická stavba kostela z let 1901-3. Kostel není orientován, je jednolodní se čtvercovým presbytářem na severní straní. Na východí přiléhá obdélná sakristie, na jihovýchodě hranolová věž se stanovou střechoua věžičkami na rozích. Presbytář kostela je zaklenut křížovou žebrovou klenbou, loď je sklenuta čtyřmi poli křížové klenby bez žeber. Klenba se opírá do pas? nesených pilíři s jednoduchými římsovými hlavicemi. Na jižní straně je zděná varhaní kruchta s neogotickým zděným zábradlím. Z původního kostela zůstal zachován svatostánek. Ten je dnes umístěn při stěně vlevo od vítězného oblouku, na místě odstraněného bočního oltáře. K této úpravě a k zabílení původní ornamentální malby došlo v 90. letech 20. stol. Hlavní oltář, varhany, lavice, skříň v sakristii a křížovácesta jsou původní neogotické doplňky stavby.