kaplanka

Jedná se o přízemní podsklepenou stavbu obdélného půdorysu s prolomeným segmentově zaklenutým vstupním otvorem ve zkoseném nároží, přiléhající přímo k ulici Masarykova. Budova má hladké fasády členěné fabionovou korunní římsou a je zastřešená sedlovou střechou, z jižní strany ukončenou valbou s taškovou střešní krytinou. Pod objektem se nachází starší rozsáhlé zaklenuté sklepní prostory ze smíšeného zdiva se samostatným vnějším vstupem v jižním průčelí kaplanky. Sklepy zasahují pod farní dvůr, mimo půdorysné vymezení kaplanky. Krátká segmentově zaklenutá schodištní chodbička lemovaná dole parapetními zídkami ústí do rozlehlého sklepení tvořeného velkými valeně zaklenutými prostorami s výsečemi nad krátkými spojujícími chodbičkami. Klenby jsou cihlové, ve spodních partiích a místy také na čelech chodeb se nachází lomové zdivo, místy jsou stěny prolomeny zaklenutými nikami.