měšťanský dům

Dvoukřídlý jednopatrový dům o hlavním patrovém, štítově orientovaném křídle s uličním průčelím výrazně vysunutým v šíři dvou os před uliční čáru podloubím zaklenutým valeně s výsečemi otevřeným na bočních stranách půlkruhovými a na čelní straně lomeně zaklenutými arkádami a kolmo navazujícím přízemním křídle s tříosým uličním průčelím. Patrové křídlo je kryto polovalbovou střechou, přízemní má střechu sedlovou. Ořímsovaný lichoběžníkový štít patrového křídla je prolomen 2 malými oválnými okny, mezi nimiž se nachází větší okno pravoúhlé a v horní části hrotitě vytažené. Na patrové křídlo v ose navazuje hospodářské stavení, na které v tupém úhlu navazuje západní hospodářské křídlo a další částečně dochovaná hospodářská budova uzavírá dvůr na severní straně. Na přízemní křídlo v ose navazuje vstupní stavení, jehož vnější zděné průčelí je prolomeno vjezdem zaklenutým stlačeným obloukem. Stavení s vjezdem spojuje se severní hospodářskou budovou úsek ohradní zdi. K západnímu křídlu hospodářských budov přiléhá velká příčně průjezdná stodola obdélného půdorysu s průčelími ukončenými profilovanou korunní římsou nesoucí sedlovou střechu.