kostel

Jednolodní podélná orientovaná stavba s užším pravoúhlým presbytářem, k východnímu boku presbytáře připojená čtyřboká hranolová věž se schodišťovým přístavkem. Přízemí věže slouží jako sakristie. Před jižní stěnou lodi pravoúhlá kaple, krytá sedlovou střechou. Vně stavba hladká, sokl od hladce omítnutých stěn odlišený pouze pásem hrubé omítky, korunní římsa zděná ústupková. Na severní straně lodi portál s půlkruhovým záklenkem a klenákem, dveře dřevěné dvoukřídlové, z vnější strany oplechované a z vnitřní kazetované (asi 2. polovina 19. století). Okna obdélná s odsazenými stlačenými záklenky. Střecha sedlová, krytá taškami bobrovkami, hřeben střechy presbytáře níže než na lodi. Hranolová věž má ve spodní polovině výšky půdorysný obvod redukovaný, v horní etáži nárožní lisény spojené pod korunní římsou nižším pásem, jednoduše profilovaná římsa půlkruhovitě vybíhá nad střední osou; pod lícní vrstvou omítky místy vidět starší pekovaná vrstva s líčkami, v severní stěně pravoúhlý vstup (dveře dřevěné se svlaky a kosočtverečně skládanou výplní - klasicistní); přízemí osvětleno od východu na výšku obdélným oknem, 1. patro bez otvorů, ve 2. patře na S, J a V straně vysoké okno s půlkruhovým záklenkem v lištové šambráně s vrstevným klenákem. Střecha na věži osmiboká jehlancová, pobitá plechem.