komora u č. 88

Přízemní budova z lomového kamene skládaného na hlínu se sedlovou střechou. Směrem k domu ve štítové stěně prolomen pravoúhlý vstup se segmentovým záklenkem, zapuštěný do hluboké špalety. Štít vystavěný z nepálených cihel a otevřený jedním úzkým větracím otvorem. Kolem vstupu původně pás bílé omítky. Štíty jsou zděné z nepálených cihel s úzkými větracími otvory. V severní podélné stěně vstup do sklepa s pravoúhlým nadpražím. Střecha sedlová, krytá pálenou drážkovou taškou. Podlaha v komoře z velkých plochých kamenů, strop trámový nový s novým krovem. Vstup do sklepa dveřmi s dřevěným nadpražím vede do úzké prostory napříč komorou, zastropené plochými kameny, položenými na hustě kladené trámy, asi 70 cm od sebe. Odtud se vchází dveřmi s dřevěným nadpražím do zaklenutého prostoru s valenou nepravidelnou klenbou z plochých kamenů.