hostinec U Jizery

Patrový zděný dům s nízkou sedlovou střechou stojí v západní části města při rušné komunikaci, která byla novodobě zvýšena na úroveň jeho prvního patra. Dům obdélného půdorysu stojí podélně v uliční zástavbě orientované na ose sever–jih. Východní průčelí se obrací do ulice, severní do drobné zahrádky. K jižnímu průčelí přiléhá mladší patrový dům. K západnímu průčelí částečně také, neboť k jižní polovině průčelí byl původně přistavěn taneční sál hostince, který byl novodobě přestavěn na obytný dům. Severní část průčelí lemuje v patře pavlač a v přízemí je historický přístavek se záchodky. Východní fasáda je hladce omítaná a nahoře je zakončena profilovanou římsou. Severní fasáda je omítána novodobou hrubou omítkou a na odhalené části západní fasády se dochovaly zbytky štukových paspart kolem otvorů. Hlavní vstup z ulice je umístěn ve středu východního průčelí. Na severní straně domu se nachází boční vstup do úzké zahrádky, náležející k domu. Na západní straně domu byl původně východ k bývalé kuželně u Jizery. Dnes je obezděn a jde se tudy jen k záchodkům. Další zazděné východy jsou patrné ve sklepě.