kostel sv. Mikuláše

Jednolodní orientovaný kostel se Z věží, presbytářem v šíři lodi s půlkruhovým závěrem a pravoúhlou sakristií na S straně. Fasáda členěna lizénovými rámci a podstřešní římsou. Okna ukončená oblouky. Věž členěna pilastry, v přízemí s čabrakou, a římsami obloukem zvedlými. V dolním podlaží okna oválná, ve zvonovém patře kasulová. Portál s ostěním na S straně věže, na Z straně v přízemí obloukový rizalit krytý prejzy. Sakristie má na S straně po stranách dveří okna ukončená oblouky. S průčelí s plastickým rámcem po obvodu. Profilovaná římsa. Střecha lodi nízká valbová, střecha sakristie sedlová, obě kryty alukrytem. Římsa mezi patry věže prejzová, rozšiřuje se ve stříšku nad rizalitem. Věž s helmicí, dole zvonovitou, nad ní mansardová cibule. Zlacená makovice a dvojitý kříž. Nad presbytářem čtyřboká vížka s cibulovitou stříškou. Zlacená makovice a kříž. Střecha věže a vížka pobity mědí. Presbytář sklenut valenou klenbou s lunetami, loď plochostropá, v podvěží placka. Kolem kostela odvodňovací drážka vyzděná pískovcem, na Z chráněná železným zábradlím.