sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého

Sloup sv. Jana Nepomuckého je osazen na čtvercové, dvakrát odstupňované podnoži, nesoucí kvádrový podstavec s rytou datací k roku 1706. Podstavec je završen římsou, do níž je vložen hranolový sokl ve spodní části, zdobený plastickým reliéfem akantových listů obepínajících erb rodiny Löwenfeldů. V erbu je znázorněn okřídlený lev s mečem v pravé tlapě. V klenotu koruna, z níž vystupuje opět okřídlený lev s mečem v pravé tlapě. Nad erbem je vysekána drobná nika, která byla původně uzavřena mříží. Sokl je ukončen profilovanou římsou s osazenou kovovou lucernou. Vysoký sloup s patkou a mírně rozšířenou entasí, ukončený kompozitní hlavicí nese sochu sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Světec v mírném kontrapostu s hlavou pootočenou na pravou stranu se dívá dopředu. V levé ruce drží kříž, který pravou rukou přidržuje. Je oděn do kanovnického roucha – kleriky, rochety a almuce. Hlavu světce s vousy a kadeřavými vlasy kryje biret. Poměrně statická socha světce je obrysově uzavřena s hrubými vertikálními záhyby. Skulptura vykazuje prvky zlidovělé práce průměrné kamenické úrovně.