měšťanský dům

Řadový patrový objekt na podélné parcele s průčelím členěným v přízemí horizontální bosáží, do níž jsou prolomeny od severozápadu dvojice výkladců s půlkruhovým záklenkem, vstup s dvoukřídlými vraty a na jihovýchodě posléze obdélné okno. Všechny otvory jsou lemovány plochou bosáží s plastickou linkou podél vnějšího okraje. Druhé nadzemní podlaží, oddělené úzkou profilovanou kordonovou římsou, je hladké s výraznější plastickou profilací u okenních otvorů. Jejich osové provázání s otvory v nižším podlaží je dodrženo pouze na okrajích, místo jednoho z nich se pak nachází nika s půlkruhovým záklenkem a konchou, čímž jsou otvory v horním podlaží v taktu 2-1-3. Obdélná okna dosedají na širší parapet, pod nímž se nachází reliéfně pásem vymezená obdélná plocha s obdélným zrcadlem s vykrojenými rohy. Tento reliéf se přitom nachází i pod nikou. Okraje oken vymezuje plochá šambrána, nad oknem je pak osazena návojová římsa. Hmota domu přechází kolem obdélného dvora do vnitřního křídla směrem k severovýchodnímu úpatí zámku.