městský dům

Přízemní objekt v řadové zástavbě zbudovaný kolmo ke svahu přístupové komunikace k bývalé městské Vídeňské bráně. Průčelí s hladkou omítkou lomeně bílé barvy traktováno béžově-hnědými lezénami. Ty flankují postupně na již. straně segmentově zoblený průjezd na rozsáhlou vnitřní obdélnou parcelu, dvojici obdélných oken, vstup do objektu s dalším oknem a konečně poslední okno na sev. straně objektu. Vstup opatřený dvoukřídlými dveřmi se skleněným světlíkem a okna s kastlovými rámy s poutcem na vnějších okrajích orámovány béžově-hnědými hladkými pravoúhlými špaletami. Na lezény dosedá pravoúhle profilovaná korunní římsa stejné barvy. Ve vnitobloku pokračuje hmota domu do křídla položeného podél severního okraje pozemku. Sedlová střecha přechází nad vnitřním křídlem do střechy pultové; pokryto pánenou střešní taškou světle červené barvy.