kostel sv. Rocha

Budova oválného půdorysu. Stěny člení zdvojené toskánské pilastry, nesoucí úseky kladí, za nimiž obíhá profilovaná hl. římsa. Okna jsou zaklenutá lehce stlačenými oblouky, profilované šambrány se dole zalamují do uch. Ostění hlavního portálu s ušima, ve vlysu letopočet výstavby kostela 1680. V rozeklaném frontonu supraporty osazena kartuš se staroměstským znakem a nápisem "S. P. Q. A. U. P. EX VOTO EREXIT ANNO MDCLXXX" (tj. Městská rada a lid Starého Města pražského zbudovali roku 1680). Zvoncovitá střecha vrcholí lucernou. Sakristie na jihovýchodní straně kostela má čtvercový půdorys. Vstupní portál rámuje profilované ostění zalamované do uch, valbová střecha. Stěny vnitřního prostoru členěny 8 hladkými pilastry probíhajícími celou výškou prostoru. V patce kopule profilovaná korunní římsa, její spodní část tvoří zalomené kladí. V přízemí po obvodu 8 hlubších nik (výklenkových kaplí) klenutých pasy eliptického průběhu při výběhu prolomenými trojúhelnými výsečemi. Nad výklenkovými kaplemi klenutý ochoz. Průčelní nika hlavního oltáře probíhá přes dvě podlaží. Po pravé straně hl. oltáře v arkádě freska od Josefa Stetera z r. 1766.