brána usedlosti čp. 106

V směrem od kostela sv. Václava stojí usedlost čp. 106 s původní zděnou a omítanou vjezdovou bránou s brankou. Prolomený vjezd je završený půlkruhovým obloukem s ostěním a štukovou výzdobou. Oblouk je oddělen nárožní profilovanou římsou. Vrata jsou dřevěná, dvoukřídlá, s dolní prkennou částí, s horní polovinou sbitou z latěk. Plochu nad vjezdem zdobí jemný štukový dekor. Strany vjezdu lemují pilastry s dekorativními hlavicemi. Zvlněná profilovaná korunní římsa nese stříšku z prejzů. Vpravo od brány je nižší obdélná zděná branka s prolomeným vstupem se zaoblenými rohy a plastickým orámováním. Dveře jsou dřevěné, jednokřídlé, sbité s prken. Rovná stříška je kryta prejzy. Předmětem ochrany je brána s brankou na vymezeném pozemku. v roce 2017 došlo ke zboření brány a památka zanikla.