socha sv. Floriána

Na návsi uprostřed obce se nachází socha sv. Floriána na bohatě zdobeném soklu. Obdélníková základna s hladkými stěnami ukončená ústupkem nese sokl kasulového tvaru s volutovými křídly, zdobený na všech stranách reliéfy. Sokl je ukončen římsou tvořenou dvojicí volut stýkajících se ve střední ose a směřujících k bokům soklu. Na soklu je umístěný čtvercový plint, na němž spočívá socha sv. Floriána. Světec je zobrazen v kontrapostu s nakročenou levou nohou a hlavou mírně zdviženou, otočenou k levému rameni. Je oděný do římské zbroje se suknicí, na nohou má obuté římské sandály a na hlavě přilbu. Plášť sepnutý na hrudi ovíjí jeho tělo. V levé ruce drží puténku s vodou, kterou polévá hořící dům, zobrazený u jeho levé nohy. Pravou rukou přidržuje žerď praporu, jehož draperie, svinutá do četných záhybů, zakrývá část paže. V zadní části kamenného podstavce sochy se torzálně dochoval třířádkový německý nápis sekaný ve frakturním písmu s datací k roku 1767. Heiliger [Florian]/ [bitt fűr uns]/ [1767]//