Lidový dům Žižkov

Novorenesanční objekt, z r. 1869 návrh na 1. p., 1892 plán na 2. p.,1898 přistaveno kolmé křídlo se sálem. R. 1925 postaveno křídlo s učebnou. Původně přízemní, nyní dvoupatrový řadový dům - čtyřkřídlá budova s uzavřeným dvorem. Hl. fasáda do ulice - pětiosá, v duchu neorenesančním. Člěnení především horizontální kordonovými a průbežnými parapetními římsami, bosáží v přízemí a rustikou v patře. Okna: v přízemí jednoduché vyříznuté obdélníky, v prvním patře se střídají okna se segmentovým a trojúhelným frontonem posazeným na volutových konzolách, v suprafenestrách (1., 3. a 5. okna) jsou ozdobné kartuše, štukové festony a listový dekor (v kartuši osového okna uveden letopočet 1893). Okrajová okna jsou sdružená, rozdělená pilastrem. Ve 2. patře pravoúhlá okna s bohatou nadokenní římsou podpíranou konzolkami. Krajní okna opět sdružená a rozdělená pilastrem. Nad okny vlys s řezy a kapkami ukončený hlavní římsou s volutovými konzolkami. Ve střeše tři vikýře. Vchod lemován šambránou, nad ním kartuš se štukovým beránkem.