hrad Hradišček

Lokalita představuje reliéfní stopy opevnění na nevelké ostrožně mezi dvěma vodotečemi. Fortifikace je zajímavým způsobem podélně vydělena z jazykovité nízké ostrožny, která klesá z masivu Prostředního kopce, na němž jsou zbytky pravěkého hradiska. Hradištěk s ním zřejmě nesouvisí. Mírně vyšší přední část je téměř obdélná (22x14 m) a od nástupní plochy je oddělen polozasutým příkopem šířky 10-12 m. Zadní část ve tvaru úzkého (nejvíce 7,5 m) a protáhlého trojúhelníka je o stupeň níže a dále v délce 32 m mírně klesá. Celý východní bok chrání prudká stráň, na západě pak příkop. Jím je opevnění odříznuto od zbývajícího pruhu ostrožny, který připomíná široký násep. Příkop se v jižní části rozšiřuje a díky tomu může být mezilehlým valem rozčleněn na dvě ramena. Nelze rozhodnout, zda je to jen dílo lidských rukou, nebo se na něm podílela i tekoucí srážková voda. Chráněná plocha lokality je 2169 m2.