kaple sv. Cyrila a Metoděje

Obdélná stavba s pravoúhlým závěrem a s příčnou lodí, orientovaná SV- JZ. Stavba je členěna průběžným kamenným soklem, keramickým obkladem stěn, kamenným armováním na nárožích a mezi okny hlavní lodi. Vstupní průčelí a závěr je na nárožích zpevněn opěrnými pilíři jedenkrát odstupňovanými, stejné pilíře podpírají hlavní loď. Vstupní průčelí na JZ je na osu prolomeno hrotitým portálem s bohatě profilovaným ostěním, zdobeným fiálami a kraby. Vchod je přístupný čtyřmi stupni. Těsně nad vrcholem portálu je prolomena nika zaklenutá hrotitě tvarovanou baldachýnovou stříškou, završenou fiálou, v nice stojí na osmibokém podstavci socha světice, patrně Panny Marie, v podživotní velikosti. Ve vrcholu štítu se tyčí jednoramenný tepaný kříž. Boční fasáda lodi je prolomena dvěma hrotitými dvoukřídlými okny s plamínkovou rozetou ve vrcholu, okna jsou osazena v ústupkovém ostění. Příčná loď s armovaným nárožím je prolomena jednou okenní osou s trojdílným oknem řešeným obdobně jako v hlavní lodi. Pravoúhlý závěr je na osu prolomen vchodem se sedlovým portálkem a s plechovými dveřmi. Vchod je přístupný šesti kamennými schody. Stěna nad vchodem je prolomena hrotitým oknem, pojednaným stejně jako v hlavní lodi, plocha štítu je ozvláštněna trojlaločným otvorem v kamenném ostění, ve vrcholu štítu je otevřená zvonice. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, nad příčnou lodí střechu valbovou. Střecha je kryta pálenou taškou. Interiér zaklenut žebrovou klenbou.