socha sv. Floriána

U silnice nedaleko požární zbrojnice se na menší travnaté ploše nachází socha sv. Floriána. Na betonových základech stojí čtvercová podnož a na ní podstavec s hranolovou základnou, dříkem v dolní části konvexně tvarovaným, s bohatě profilovanou římsovou deskou. Nízký obdélný plintus tvoří podnož soše v podživotní velikosti a neproporčních tvarů. Světec s nakročenou levou nohou je oblečen v šatu římského vojáka včetně helmice na hlavě a dlouhého pláště, sepnutého na levém rameni. Levou rukou objímá žerď praporce a pravou leje z putny vodu na hořící dům u své pravé nohy. Sokl je na čelní straně orámován volutovou páskou, zakončenou šlehajícími plameny a rytým textem minuskuly s kapitálou s údaji o donátorech: Zur Ehre / dem Heiligen / FLORIAN / Gewidmet von / Matthias u. Elisabeth / ROTTER / 1893 //.