činžovní dům - trojdům

Funkcionalistický dům z let 1926 - 27 stojí při uliční čáře ve frontě domů, avšak na jeho obou krajích je ponechána cézura, která řadovou zástavbu rozvolňuje, a trojdům tak vlastně tvoří samostatný blok. Blok byl původně pětipatrový s 5. patrem ustupujícím užitným, lemovaný po obvodu ochozem. V 70. letech byl dům upraven a 5. patro bylo přestavěno na byty. Vnější plášť budovy je řešen střídáním částí hrubě omítnutých a režného cihelného zdiva s vazbou křížovou, dnes vše sjednoceno bílou barvou. Uliční fasáda má 12 okenních os, z nichž druhá od každého kraje a 6. a 7. uprostřed jsou balkonové. V 6. a 7. je i hlavní vchod. Sokl je pokrytý okrovými dlaždicemi. Okna zasazená v líci jsou obdélná, čtyřdílná, trojdílná, některá dvoudílná. V 5. ustupujícím patře průběžná terasa. Zadní fasáda (východní) je řešena stejně jako uliční. Fasády severní a jižní jsou shodné. Dole uprostřed předstupuje hranolová předsíň s rovnou střechou - tj. vchod. Střední část, odpovídající traktu se schodištěm, je ustupující a má větší prosklené plochy. Přízemí je přístupné 3 vchody, jeden je v dlouhé uliční fasádě, ústí do vestibulu s krátkým schodištěm a dále do chodby s jednoramenným visutým schodištěm, které vede do patra. Vchody v bočních fasádách ústí na dvouramenné visuté schodiště. Mezi schodišti jsou světlíkové dvory (cca 6x7m). Schodiště a světlíky zabírají střední trakt. Podélné krajní trakty jsou vyhrazeny bytům se dvěma místnostmi a balkonem zapuštěným do fronty domu. Některé vstupní dveře do bytů jsou stále původní, stejně jako štítky, schránky, popř. i zvonky. Dispoziční řešení bytů - spojení koupelny s ložnicí a kuchyňského koutu s obývacím pokojem. Na obývací pokoj navazuje na protější straně balkon, zprostředkující spojení s volným prostorem. V bytech rovněž vestavěné skříně.