kostel sv. Cecílie

Orientovaná jednolodní stavba s polygonálním závěrem kněžiště, obdélnou sakristií při severní straně kněžiště a čtyřbokou věží nad průčelím. Loď členěna třemi opěrnými pilíři dvakrát odstupňovanými. Fasáda hladká, prolomena dvěma okenními osami, okna lunetového tvaru. Při severní straně lodi šnekové schodiště, přístupné třemi stupni, prolomeno jedním malým pravoúhlým okénkem. Kněžiště členěno čtyřmi opěrnými pilíři dvakrát odstupňovanými, prolomeno jednou okenní osou, okno lunetového tvaru a jednou okenní osou, okno kruhové v závěru. Na severní straně obdélná sakristie, prolomena jedním pravoúhlým vchodem, přístupným jedním stupněm a jednou okenní osou, okno pravoúhlé. Na jižní straně kněžiště obdélný přístavek prolomen jednou okenní osou, okno pravoúhlé. Průčelí prolomeno na osu pravoúhlým vchodem, nad ním obdélný výklenek, nad nímž je jedna okenní osa, okno pravoúhlé. Ve štítové stěně jedna okenní osa, okno čtvercové. Zvonicové patro prolomeno po jedné okenní ose, okna půlkruhově zaklenuta s klenákem ve vrcholu a úseky bočních hladkých říms. Nad okny probíhá profilovaná kordonová římsa. Nad ní kruhový hodinový ciferník. Podstřešní profilovaná římsa, nad hodinami půlkruhově vypjatá, nese střechu ve tvaru oktogonálního stanu, završenou makovicí s křížem. Střecha nad lodí sedlová, nad kněžištěm se třemi valbami. V interiéru kněžiště zaklenuto konchou se třemi výsečemi a jedním polem valené klenby s vytaženými hřebínky, odděleno od lodi segmentově završeným vítězným obloukem, který dosedá na římsové hlavice přízedních pilastrů. Loď zaklenuta dvěma poli valené klenby s výsečemi mezi pasy, které dosedají na dvojitou profilovanou průběžnou římsu. Zděná kruchta nesena dvěma sloupy, podkruchtí plochostropé.