socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého ohrazena nízkým plaňkovým plůtkem, opisujícím téměř čtvercový půdorys, vloženým mezi nárožní hranolové štenýře. Socha čelní stranou obrácena k jihu. Na kamenném soklu čtvercového půdorysu, o třech stupních, kamenný hranolový podstavec vespodu s římsově profilovanou základnou. Podstavec ukončen přesahující vespodu mírně profilovanou čtvercovou deskou. Tělo podstavce ze čtyř stran s tesanými obdélnými zrcadly s majuskulními tesanými kolorovanými nápisy. V čelním jižním zrcadle nápis: BEATVS / IOANNES / NEPOMV / CENSIS / PATRONVS / NR CV STO / DIAT NOS /. V zrcadle z východní strany nápis: PROCVI VS PRO / MOVENDO / HONORE / STATVA / ISTA A NOBIS / EST EBECTA /. V zrcadle ze severní strany nápis: R. P. IOAN / NESSCHEI /DNER : / D. PAVLVS / SCHTTL / BAVER . / 1723 /. V zrcadle ze západní strany podstavce nápis z větší části neznatelný: AOVOVIS / DELIC ........ . Na ukončující desce podstavce drobný mírně profilovaný postament na kterém stojí asi 160 cm vysoká pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého. Pravá noha nakročena dopředu, oblečení v duchu tradiční ikonografie do kleriky, rochety a přes ramena padající šuby. Hlavu kryje biret. Krucifix uložen diagonálně přes vysoko posazený pas. Pata kříže podpírána mírně pokrčenou pravou rukou svislou podél těla. Levá ruka pokrčena, přidržuje krucifix ve středu podélného břevna. Hlava doleva pootočena a lehce zakloněna, obličej široký s plnovousem, mimicky bez výraznějšího akcentu, pohled obrácen k nebi.