mohylové pohřebiště Blahovka

Na mírném Z svahu v lese Teplý, v poloze V Teplém či Blahovka rozsáhlé mohylové pohřebiště o cca 100 mohylách. Mohyly jsou většinou velkého průměru (do 17 m), jejich výška se pohybuje nejčastěji do cca 1 m u mohyl neporušených, mohyly prozkoumané jsou na jedné straně navršeny vykopaným materiálem a dosahují v některých případech výšky téměř 2 m. Na jedné z mohyl na J okraji lokality stojí hranolovitý kamenný jehlan - pomník České lesnické jednoty a České lesnické společnosti. Velkou část mohyl prozkoumal v roce 1907 J. Szombathy, stopy jeho výzkumu jsou na mohylách patrné dosud ve formě asymetricky umístěných průkopů a jednostraně navýšených mohylových náspů či snesených a nerovných vrchních partií mohyl. Lokalita je pokryta vrostlým smíšeným lesem s převahou smrku.