sousoší sv. Anny vyučující Pannu Marii

Sousoší sv. Anny vyučující Pannu Marii je osazeno na základně čtvercového půdorysu, do níž je vsazen hranolový podstavec ve spodní části volutovitě zaoblený. Na čelní straně podstavce je sekanou linií vymezeno pole s donačním nápisem: 1760 / GEORG / STRAKA. Podstavec završen profilovanou římsou. Sousoší sv. Anny s Pannou Marií je osazeno na hladkém plintu. Postava sv. Anny zobrazena jako stará žena sedící na dobové židli s vysokým opěradlem, jejíž šaty jsou zřaseny ve zdobných záhybech s detailně provedeným šněrováním na hrudi. Přes hlavu má světice přehozenu roušku lemující splývavými záhyby její obličej, který je proveden s charakteristickým výrazem staré ženy. Sv. Anna drží pravou rukou svou dceru Pannu Marii kolem ramen a levicí přidržuje rozevřenou knihu, v níž Maria čte. Je oděna do splývavých šatů zdobených šněrováním a její obličej lemuje účes vytvořený ze spletených dekorativně zatočených copů převázaných úzkou stužkou. Na zadní straně plastiky sochař detailně zobrazil pás krajky lemující okraj židle a záhyb dekorativně zahnutého pláště.