socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého osazena u mostu přes pravobřežní přítok Dyje, Dunajovický potok. Na nově vybetonované čtvercové základně původní pískovcová čtvercová podnož, na níž spočívá replika hranolového podstavce s hranolovou základnou se zvonovnicí, s hranolovým dříkem s volutovými křídly po stranách, s prstencovou římsou a vyloženou římsovou deskou. Dřík je na čelní straně zdoben plasticky vystupujícím zrcadlem s ujímanými rohy. V něm je rytý nápis: St./ JOHANNE . N / ora pro nobis / Na zadní straně dříku rytý nápis: SOLLICITVDIN: / GENTLAET LABORE / LORCIIS CHAFARZ /CVRA ILOCI. Světec v životní velikosti stojí na čtvercovém plintu, v kontrapostu s vytlačeným levým kolenem. Tělem probíhá esovitý pohyb, projevující se na rozvlněné draperii. Postava sv. Jana Nepomuckého je děna v obvyklé kanovnické roucho s biretem na hlavě. Kožešinová pláštěnka almuce je zdobena střapci. Světec pravou rukou drží za spodní stranu břevna kříže s korpusem, který opírá o své pravé rameno a mučednickou palmovou ratolest. Prsty levé ruky se dotýká korpusu. Hlavu se zbožným výrazem mírně naklání k pravému rameni. Detaily tváře i oděvu jsou propracované, draperie sleduje pohyb těla, prsty jsou poněkud disproporční.