kaple

Orientovaná kaple je umístěna na vyvýšeném místě, prakticky na okraji osady, z obou stran ji lemují vzrostlé listnaté stromy. Přístupná je po několika kamenných schodech a také navazující svah je zpevněn kameny. Stavba na obdélném půdoryse s polokruhovým, lehce odsazeným závěrem je zděná z kamene, omítaná, zastřešená sedlovou střechou, v závěru s valbou, pokrytá šindelem. Vstupní průčelí s obdélným vstupem bez členění, dveře prkenné s otvorem. U dveří za ostěním (otvíraných dovnitř) zůstal dochován mechanický zámek. Nad profilovanou římsou vyrůstá dvoustupňový zvlněný štít s křídly a polokruhovým završením, na široké oplechované atice jsou umístěny tři koule (jedna chybí), na vrcholu kovaný křížek. Uprostřed spodní části štítu je v edikulovém rámu situována nika s konchou. V bočních stěnách jsou v segmentových nikách prolomena okénka s odsazeným polokruhovým záklenkem, doplněná mříží. Vrcholová římsa stavby je čtvrtkruhová s odsazením, v závěru jednodušší.