městský dům

Objekt je situován ve východní části ulice Kpt. Jaroše a na její jižní straně. Protáhlý obdélný půdorys s delší osou ve směru S-J; 3 nadzemní podlaží, sklepy a asi obytné podkroví. Sedlová střecha má hřeben rovnoběžný s ulicí; tašky Bramac; z osy střechy posunutý zděný vikýř s mansardovou stříškou; krytina stejná; čelo po obvodě profilované a shora kryté plechem; uprostřed na výšku obdélné okno s půlkruhovým záklenkem; ostění zděné s parapetní římsou; nad oknem oválný terč; vedle vikýře ještě střešní okno. Na Z a V straně střechu ohraničují vyšší stěny sousedních domů. S fasáda - sokl obložený leštěnými kamennými deskami. Korunní římsa zděná o deskovém základu; jednoduchý štukový profil. Omítky štukové. Při levém nároží v přízemí opěrný pilířek s šikmým čelem; v rozsahu 1. a 2. patra nárožní lisény. V levé části průčelí vstup s vodorovným nadpražím; hlubší nika má omítnuté boky. Vpravo obdélný vstup spojený s výkladcem; ve zděném ostění dřevěná výplň. Do místností v 1. patře ústí 3 na výšku obdélná okna; ostění omítnuté; dvojitá lištová šambrána; parapetní desky oken spojuje průběžná římsa s jednochým maltovým profilem a krycí plechovou stříškou. Ve 2. patře 3 stejná okna; parapetní římsy zde oddělené s konzolkami pod okraji; pod ještě plastické pole se zaobleným spodním okrajem. Větrací otvor ze sklepa vyúsťuje při patě fasády v chodníku. V fasáda - uplatňuje se pouze úzký pás při JZ nároží; omítky hladké bez členění; v 1. a 2. patře po jednom na výšku obdélném okně; ostění zděné.