městský dům

Dům stojí v mírném svahu ve střední části Krameriovy ulice na její západní straně. Řadový zděný jednopatrový podsklepený dům na obdélném půdorysu s delší stranou ve směru V-Z, krytý sedlovou střechou rovnoběžnou s uličním průčelím, krytina: eternitové šablony. Východní průčelí orientované do Krameriovy ulice je trojosé s barokně řešenou fasádou. Omítky štukové. Fasádu člení mírně předsazený sokl ze žulových desek. Přízemí je spojeno s patrem vysokým pilastrovým řádem; hlavice pilastrů čabrakové lištové se závitnicemi a oválným terčem uprostřed, pilastry propojené mezi přízemím a patrem kordonovým pásem. Korunní římsa fabionová. V pravé ose portál do průjezdu se žulovými stojkami a odrazníky, záklenek stlačený s patečními a vrcholovými klenáky v profilované šambráně. Nad portálem segmentově vydutá supraporta podložená volutovými konzolkami a závitnicemi. Okna přízemí i patra obdélná na parapetních římsách v lištových šambránách, nad okny segmentové suprafenestry, které mají pod okraji ploché konzolky s píšťalami a uprostřed střapce. Okna v patře navíc doplňují parapetní výplně s vykrajovanými zrcadly a lištová ucha se závitnicemi a kapkami.