městský dům

Dům se nachází v pozvolném svahu v severní části Vančurovy ulice na její západní straně. Za západním průčelím nepravidelný dvůr. K dvorní fasádě připojená dvě křídla, z jižního obdélného křídla zbývají jen malá torza obvodových stěn. V západní stěně severního křídla probíhá hlavní městská hradba. Řadový zděný jednopatrový podsklepený dům na obdélném, mírně zalomeném půdorysu, krytý sedlovou střechou rovnoběžnou s ulicí, s eternitovými šablonami. Východní průčelí orientované do Vančurovy ulice je pětiosé. V rozsahu přízemí omítky z větší části opadané až na zdivo, v patře omítky štukové s malovanými lisénovými rámci, v levé části odkrytá starší ploška omítky s psaníčkovým sgrafitem. Portál do průjezdu se stlačeným záklenkem má v ostění kamenné bloky a cihly. Vpravo od portálu do přízemí dvě obdélná okna, vlevo pak zazděné obdélné okno s kamenným okoseným ostěním. V patře 5 obdélných oken s malovanými paspartami s uchy, v parapetech zrcadla s vykrojenými rohy. Korunní římsa profilovaná. Dvorní západní průčelí má štukové omítky bez členění, místo korunní římsy přetažené námětky; vstup do průjezdu obdélný, přízemí bez oken, v patře 4 obdélná okénka.