městský dům

Dům stojí v mírném svahu ve střední části Krameriovy ulice na její západní straně, severní průčelí se pak obrací do Křížové ulice. V JZ nároží vymezený malý obdélný dvůr ohraničený na J a Z straně vysokými hladce omítnutými zdmi. Nárožní zděný patrový podsklepený dům o 3 x 4 okenních osách na obdélném půdorysu s delší stranou ve směru S-J, krytý mansardovou střechou, krytina: vlnité tašky, vikýřky pultové. Ve střední části východní fasády provedený v úrovni 1. patra obdélný arkýř s valbovou stříškou, vyložený na odstupněných kamenných krakorcích propojených segmentovými klenbičkami. Omítky fasád štukové, v r. 2009 objevena v patře obou uličních průčelí renesanční sgrafitová výzdoba s psaníčky a iluzivními geometrickými vzory (sgrafita přiznána na severním průčelí, nad dvěma pravými okenními osami pod korunní římsou). Fasádu člení mírně předsazený sokl a kvádrované nárožní lisény; uprostřed severní stěny provedený ze štukové lišty obdélný rám s obrazem Madony. Korunní římsa mírně vysazená. Trojosé východní průčelí do Krameriovy ulice má uprostřed obdélný vstup, po stranách po jednom obdélném okně v šambráně; v patře v krajních osách okno stejného typu, uprostřed v arkýři 2 menší obdélná okna v šambráně na společné parapetní římse. Severní průčelí do Křížové ulice čtyřosé, vpravo obdélný vstup s výkladcem, dále 2 obdélná okna v šambráně; 4 stejná okna v patře.