městský dům

Dům stojí v pozvolném svahu zhruba v polovině délky Krameriovy ulice na její západní straně. Na ploše obdélného dvora navršená suť ze zřícených konstrukcí, na západě dvůr ohraničený vysokou zdí, která je totožná s obvodovou stěnou sousedního objektu, na J a S dvůr vymezený dvorními křídly domu. Řadový zděný jednopatrový podsklepený dům na lehce obdélném půdorysu s delší stranou ve směru S-J, krytý sedlovou střechou rovnoběžnou s ulicí, krytina z eternitových šablon. Východní průčelí obrácené do Krameriovy ulice je čtyřosé (druhá osa zleva je v obou podlažích slepá). Omítky hlazené s hrubším povrchem. Horizontálně fasádu člení mírně předsazený sokl, plochá kordonová shora oplechovaná římsa a desková korunní římsa. V přízemí i 1. patře nárožní lisény, propojené pod římsami širokým pásem. V přízemí vlevo široký obdélný vstup do průjezdu, vpravo 2 obdélná okna v šambráně. V patře 3 stejně řešená okna, těsně pod i nad šambránami oken průběžné spojující vodorovné pásy. Dvorní západní průčelí má štukové omítky bez členění, v patře probíhá pavlač, plynule přecházející i do patra jižního křídla; korunní římsa vodorovně vysazená, do průjezdu pravoúhlý široký vstup se zděným ostěním. Severní dvorní křídlo zděné jednopatrové o 4 okenních osách na obdélném půdorysu, kryté sedlovou střechou s eternitovými šablonami. Zdivo převážně cihelné, omítky hladké bez členění. Ze dvora dva obdélné vstupy, v přízemí 1 obdélné okno, v patře 4 stejná okna. Místnosti v přízemí dostupné ze dvora. V přízemí severního dvorního křídla ve východní místnosti valená klenba se 2 pětibokými výsečemi, patro plochostropé. Jižní dvorní zděné jednopatrové křídlo dochováno v torzu bez střechy, jižní obvodová stěna zachovaná jen v západní části, severní stěna dosahuje až do 1. patra. Zdivo převážně z lomového kamene, na fasádě částečně zachovaná štuková omítka bez členění. V přízemí obdélný vstup a 3 segmentem sklenutá okna; v patře vstup se segmentovým záklenkem na pavlač. Jižní dvorní křídlo má stropy v přízemí zřícené (byly asi dřevěné trámové), v západní místnosti patra částečně zachovaná stlačená cihelná valená klenba.