městský dům

Dům stojí v mírném svahu na jižním konci Krameriovy ulice v její západní frontě, jižní průčelí se obrací do Plánické ulice. Nárožní zděný jednopatrový podsklepený dům na obdélném půdorysu s delší stranou ve směru S-J, o 6 x 3 okenních osách. Střecha sedlová s valbou na jižní straně, krytina z vláknocementových šablon. Omítky fasád hladké s psaníčkovým sgrafitem v přízemí, v patře složitější figurální malby a pás vlnovce. Alegorické postavy na jižním průčelí do Plánické ulice jsou komponované do arkád (záklenky dochovány u dvou vpravo) – zleva: Lukrécie ztělesňuje ctnost, Judita s hlavou Holofernovou statečnost, dívka s knihou moudrost a okřídlená dívka s hadem a zrcadlem marnivost. Fasáda patra do Krameriovy ulice je bez arkádového rámování a po stranách oken vidíme zleva: postavu jinocha s kápí, figuru zbrojnoše, dva muže s hroznem vína, Evu, Jakubův sen, šaška, Venuši. Korunní římsa zděná se štukovým profilem. Východní průčelí do Krameriovy ulice má v pravé polovině dva vstupy (levý má segmentový záklenek a pravý přímé nadpraží, nad levým vstupem malovaná římsa. Do přízemí ústí 3 obdélná okna s paspartou, nad levým oknem malovaná přímá suprafenestra. V patře 6 obdélných oken s paspartou. V jižním průčelí v přízemí 3 novodobé obdélné výkladce, v levém umístěný vstup. V patře 3 obdélná okna v paspartě.