městský dům

Dům stojí ve svahu v jižní části Krameriovy ulice v západní frontě. Za domem nevelký obdélný dvůr zpevněný valounovou dlažbou, na části betonové dlaždice nebo mazanina. Řadový zděný jednopatrový podsklepený dům na obdélném půdorysu s delší osou ve směru S-J, krytý sedlovou střechou, jejíž hřeben je rovnoběžný s ulicí, krytina: eternitové šablony. U jižní části dvorní fasády obdélná patrová přístavba obdélného půdorysu. Východní průčelí do Krameriovy ulice pětiosé se středním mělkým rizalitem, vrcholícím trojúhelným tympanonem, obtaženým profilovanou lištou. Omítky štukové. Fasádu člení sokl obložený žulovými deskami a při okrajích průčelí kvádrované lisény. Patro odděluje jednoduchá kordonová římska, nad ní soklík a vystupující plastická pole mezi parapety oken. Korunní římsa profilovaná. Střední rizalit člení v přízemí nárožní kvádrované lisény, v patře při nárožích sdružené pilastry s volutově vypouklými hlavicemi. V ose obdélný žulový portál s vnější lištou, lemovaný omítkovou šambránou, s přímou nadpražní římsou s konzolkami. Dveře původní klasicistní. V přízemí 4 obdélná okna, v patře 5 tvarově stejných oken navíc v šambránách, nad každým oknem půlkruhová vpadlina. Západní fasáda má štukové omítky bez členění, do průjezdu obdélný žulový portál se soklíky a vnější lištou.