městský dům

Objekt stojí nedaleko severního konce Vančurovy ulice a na její východní straně. Půdorys domu zhruba čtvercový; 2 nadzemní podlaží, sklepy a obytné podkroví. V přízemí provedený průjezd na celou hloubku půdorysu; z osy mírně posunutý k J; v zadní části šířka průjezdu zúžená z důvodu vložení schodiště do patra; z průjezdu také nástup na schody do sklepa. K J části V fasády přistavěno nevelké dvorní křídlo cca čtvercového půdorysu; má 2 nadzemní podlaží. Sedlová střecha má hřeben rovnoběžný s ulicí; asfaltové šindele; na Z straně větší vikýře s valbovou stříškou; boky obložené asfaltovými šindeli; v čelech obdélná okénka. Štíty zděné, hladce omítnuté, vytažené nad střešní plochy a shora oplechované. Z fasáda - sokl mírně předsazený s hrubší omítkou a rytými spárami (imitace obkladu). Korunní římsa zděná s jednoduchým maltovým profilem. Omítky štukové. Členění provedeno jen ve štuku modelovanou kordonovou římsou zakrytou shora plechem. Z osy mírně k J portál do průjezdu; stojky asi kamenné obílené; nad prahem soklíky s hrubší omítkou; v patách cca půlkruhového záklenku klenáky; po obvodě záklenku na čele abstraktně malovaná pasparta (podobná malba odkrytá na části stojky); starší dřevěná dvoukřídlová vrata s kazetami. V přízemí 2 velká ležatě obdélná okna; ostění zděné se šambránou a parapetní římsou. V patře 5 na výšku obdélných oken; omítkové ostění provází šambrána a parapetní římsa. V levé části fasády ležatě obdélný větrací otvor do sklepa; ostění zděné. V fasáda - omítky štukové bez členění. Vstup do průjezdu má niku zakončenou segmentem. Ve všech podlažích obdélná okna se zděným ostěním; v úrovni podkroví provedeny lodžie. Dvorní křídlo - nižší valbová střecha; krytina z asfaltových šindelů. Předsazený sokl s hrubou omítkou. Nečleněná korunní římsa obedněná prkny. Omítky štukové bez členění. Na S straně v přízemí a 1. patře na výšku obdélné okno se zděným ostěním. Ve V stěně v každém podlaží jedno pravoúhlé okno s omítnutým ostěním.