Krenovka

V místě původně stávala kaple sv. Dismase (1786 zrušena). Klasicistní objekt Krenovky z 19. století s hodnotnou fasádou a vnitřním členěním (klenby v přízemí), ve dvorní části s plně prosklenými pavlačemi vysazenými na segmentových obloucích přízemí. V odlišném členění fasád, výšce průčelí i sklonu střech se odráží různé stáří jednotlivých částí objektu. Západnější části jsou starší (údajně kolem r. 1845 a po pol. 19. stol., zástavba na místě dnešní Krenovky čp. 42 zhruba dnešního rozsahu je doložena již na mapě stabilního katastru z r. 1842.), nejmladší přístavba je na východě. Po r. 2005 byla zkrácena a upravena západní část (demolice v rozsahu 4 okenních os, vznikla nová štítová zeď se schodištěm).