městský dům

Dům situovaný ve východní polovině severní fronty zástavby náměstí Míru v mírném svahu. Zděný omítaný na obdélném půdorysu o 3 nadzemních podlažích, krytý sedlovou střechou rovnoběžnou s uliční čárou. Krytina: tašky esovky, vikýře oplechované pultové. Dvorní fasáda se obrací do zhruba obdélného dvora, vymezeného na západní straně jednopatrovým dvorním křídlem, krytým pultovou střechou (asfaltová lepenka). Jižním šestiosým průčelím se dům obrací do náměstí. Omítky fasád štukové. Sokl obložený žulovými deskami. Korunní římsa podepřena volutovými konzolkami. Podlaží dělí kordonové římsy - spodní složitěji ve štuku profilovaná, horní jednodušší s konzolkami. V rozsahu přízemí po délce 4 obdélné polopilířky s kvádrováním, v 1. a 2. patře nárožní kvádrované lisény. Z osy mírně doleva posunutý hrotitý žulový okosený portál s odrazníky. Vlevo od portálu půlkruhově ukončené okno, vpravo široké okno se segmentovým záklenkem - obě v lištové šambráně. V 1. patře 6 obdélných oken v profilované šambráně, pod parapetními římsami výplně s rozvilinami, přímé suprafenestry se štukovými výplněmi podložené konzolkami. Ve 2. patře 6 podobných oken, suprafenestry chybí. Fasády dvorního křídla hladké bez členění.