městský dům

Dům se nachází ve svahu v jižní části Krameriovy ulice na její východní straně. Řadový zděný jednopatrový podsklepený dům s obytným podkrovím, na obdélném půdorysu s delší osou ve směru S-J, krytý sedlovou střechou, krytina z eternitových šablon, vikýře valbové. Průčelí do Krameriovy ulice čtyřosé, omítky štukové fasády člení lehce předsazený sokl s hrubší omítkou, hladký kordonový pás a profilovaná korunní římsa. V pravé ose portál se stlačeným záklenkem, jeho stojky žulové s odrazníky a plochými patečními římskami, omítnutý záklenek lemovaný profilovanou šambránou. V přízemí 3 na výšku obdélná okna s hladkou šambránou. V patře 4 stejná okna. Západní dvorní průčelí rovněž čtyřosé, fasáda má hrubé omítky bez členění, korunní římsa desková.