boží muka

Boží muka jsou situována ve V části sadů rozložených po S straně Podbranské ulice, původně stála při silnici na Nepomuk. Na čtvercové základové desce stojí čtyřboký pilíř ukončený nahoře předsazenou a profilovanou krycí deskou; na každé straně mělce zapuštěné obdélné pole s vloženým oválným páskovým rámcem (v S čele ovál není); v rozích polích volutkové spony; na stěnách soklu nápisy: MRA - IHS - MRA - IHS; na J straně blíže základové desce letopočet 1646. Na pilíři válcový sloup se čtvercovým plintem a prstencovou patkou; hlavice jednoduše římsově profilovaná a podložená odsazenou oblou lištou; plochý čtvercový abak. Výše čtyřboký nástavec s mělkými reliéfy svatých (sv. Václav, Panna Maria, Ukřižovaný); ve vrcholu kamenný křížek s trojobloučkovými rameny. Materiál: žula, výška přes cca 350 cm.