městský dům

Dům stojí ve svahu na jižním konci Denisovy ulice v západní frontě zástavby. V SZ části parcely dvůr zpevněný žulovými kostkami, ze severní strany ohraničený prkenným plotem s trubkovými sloupky. Nárožní zděný patrový podsklepený objekt, vystavěný na půdorysu „L“, krytý sedlovými střechami s eternitovými šablonami. Východní průčelí do Denisovy ulice pětiosé, jižní průčelí do Balbínovy ulice má 10 okenních os. V západní části dispozice vzhledem ke svažitému terénu ještě třetí podlaží (polosuterén). Východní průčelí a východní část jižního průčelí v rozsahu 3 okenních os pokrývá sgrafitová omítka, tvořená v přízemí jednoduchými obdélníky a v patře složitější výzdobou s dělícími pletencovými pásky; v levé části přízemí východního průčelí v omítce iluzivní okno s toskánskými sloupky a trojúhelným tympanonem. Vstup z Denisovy ul. lehce zahroceným kamenným okoseným portálem s odrazníky, umístěném ve střední ose. Portál rámují trojboké polopilířky s římsovou hlavicí, nahoře spojené segmentově zvednutou římsou, nad ní rozeklaný fronton s vázovými ozdobami. Okna obdélná v paspartě, v patře na parapetních římsách. Západní část jižního průčelí (v rozsahu 7 okenních os) má štukovou omítku, fasádu zde člení lisénové rámce s vykrojenými rohy. V polosuterénu zleva čtvercové okno, obdélný vstup, vjezd se segmentovým záklenkem a další obdélný vstup, vše v omítnutém ostění se šambránou. Okna v horních podlažích obdélná v šambránách. Korunní římsa jednoduše profilovaná. Dvorní průčelí má štukové omítky bez členění, korunní římsa nahrazena mírným přesahem krokví. Okna obdélná s omítnutým ostěním, v severní stěně 3 okna s půlkruhovým záklenkem.