obytné stavení

Přízemní roubený dům, zapojený do uzavřené dispozice dvora venkovské usedlosti, s vysokou sedlovou střechou (původně krytou šindelem), vymezenou dřevěnými štíty s drobnou valbičkou ve vrcholu. Nad průčelím světnice se uplatňuje čtyřdílná lomenice s krátkým podlomením, tradičně skládaná z přelištovaných prken, s ozdobnými větracími okénky tvaru kvadrilobu. Zadní hospodářský díl domu je půdorysně okosený, před bedněný štít vystupuje dlouhé šikmé podlomení. Roubení je tradičně bíleno vápnem s přídavkem šmolky. Do široké průchozí síně uprostřed dispozice vede zvenčí portálek tvořený trámkovou zárubní, zpevněný v horních rozích šikmými pásky a bedněné dveře z hoblovaných fošen. Komín, umístěný tradičně nad síní, má nad střechou novodobé provedení.