výměnek

Přízemní zděná budova výměnku, zapojená do obvodové zástavby čtyřbokého dvora usedlosti. Sedlová střecha nižšího spádu je zakončená nad světnicí zděným štítem. Osově souměrná, hladce omítaná fasáda průčelí má jednoduché historizující členění, na boku s kvádrovými lisenami na omítaném soklu, shora spojené ústupkovou korunní římsou. Okna v dvoukřídlém šestitabulkovém provedení do plochého segmentového záklenku, jsou osazena v líci fasády a mezi nimi jsou prolomeny dva drobné výklenky pro sošky světců. Dvojice oken ve štítu je zmenšenou verzí oken světnice. Z boční strany vede do zahrady vstup v dřevěné zárubni, s hodnotnými výplňovými dveřmi a nad nimi bedněná dvířka průlezu na půdu. Výměnek míval ozdobný cihelný komín.