kaple

Drobná kamenná stavba, posazena na vysoký sokl, omítnutá, krytá sedlovou střechou se sanktusníkovou polygonální vížkou. Přístupná je po schodišti o třech stupních, které přerušuje nosný sokl v západním průčelí. Půdorysně kaplička vyrůstá z obdélníku, který je polokruhově uzavřen a jehož čelní nároží jsou zaoblena. V průčelí polokruhově zaklenutý vchod s maltovým ostěním a prstencovými patkami pod výběhy oblouků. Po stranách vchodu je průčelí vertikálně členěno pilastry, jejichž hlavice jsou zdobeny čabrakami. Pilastry vzpírají profilovanou římsu, na níž dosedá zhruba trojboký štít - jeho strany jsou prohnuty, ve vrcholu je uzavřen polokruhem a celá plocha vyplněna mladším sgrafitem - ve vrcholu sedící P. Marie s Ježíškem v náručí, dole vlevo klečící mužská postava v rouchu, v sepjatých rukách drží kříž, zde nápis Andreas; uprostřed dole anděl hrající na loutnu, vpravo dole mužská klečící postava v rouchu, v rukách drží svitek a psací potřeby, zde nápis Bartolomaeus. Kapli osvětlují dvě pravoúhlá, v bocích prolomená a polokruhem uzavřená okna.