sýpka

Špýchárek na malém obdélném půdoryse, bočním průčelí obrácený do ulice a napojený na ohradní zeď usedlosti. Materiálem dřevo, v dolní části kámen, roubení původně po celém obvodu olepeno hlínou a obíleno. Jižní a západní fasáda bez členění. Přízemí zděné z lomového kamene, částečně užity cihly. Patrová část roubená. Jižní štít omítnutý, severní štít je v horní části kryt bedněním. Uprostřed severního štítu malé obdélné čtyřdílné okénko. V severním průčelí obdélný vstup v dřevěném ostění. Po obou stranách vchodu malý obdélný výklenek. Severní trojúhelný štít nepatrně ustupuje, přesah přízemí je kryt pálenými taškami. Východní fasáda o jedné okenní ose. Střecha sedlová, kryta pálenou krytinou (bobrovky).