kamenný kříž

Kamenný kříž stojící pohledově vlevo před vchodem do kostela. Na podnoži čtvercového půdorysu, která se skládá ze dvou schodišťových stupňů stojí podstavec, tvořený profilovanou a členěnou základnou; jež sestává z hranolové patky, hranolové části v dolní hmotě vypouklé a v ploše zdobené rytým rámem kasulového tvaru, s ukončením bohatě profilovanou římsou. Na ní je umístěn vysoký štíhlý konicky tvarovaný dřík s profilovanou plochou patkou, členěnou rytým rámem, který je dole a nahoře vydutý. Dřík je završen profilovanou římsovou deskou. Na ní je prostý jednoramenný kříž s pravoúhle zakončenými břevny a s hranolovou patkou. Tělo Krista je mírně prověšeno, bederní rouška je rozevlátá u pravého boku, hlava s trnovou korunou je skloněna k pravému rameni. Nad hlavou je umístěna nápisová blána INRI.