socha sv. Jana Nepomuckého

Plastika umístěna na mohutném hranolovém podstavci, který je v rozích zalamován, nahoře i dole římsovitě profilován a zdoben rýsovanými obdélnými zrcadly. Posazen je na rozměrnou plintovou desku. Socha světce stojícího ve výrazném kontrapostu (levá noha pokrčena) je oděna do kleriky, rochety a kožešinové šuby, hlavu kryje biret. Pravá ruka je v lokti ostře zlomena a dlaní se dotýká prsou. Levá ruka u boku přidržuje patu kříže, jehož příčné břevno se opírá o levé světcovo rameno. Hlava s bohatým vlasem je mírně skloněna dopředu, obličej s ostře řezanými detaily je lemován plnovousem a bez výrazného emocionálního zabarvení. Celkově plastiku charakterizuje kompaktnost a uvnitř toho pokusy o rozevlátou expresivnost baroka. Nebyla udržena ani potřebná proporcionalita. Materiálem je hrubozrnný pískovec. Výška cca 170cm.