kaple sv. Jana Nepomuckého

Podélná osa stavby probíhá ve směru S - J. Výchozím útvarem dispozice lodi je nevýrazný obdélník, který má vnější i vnitřní obrys dále rozčleněný. Všechna vnější nároží výrazně zaoblená; křivky nejsou přesnými kruhovými segmenty; zaoblení při obou okrajích výrazněji zaříznuto do hmoty zdí, čímž přímé úseky stěn působí jako rizality. Ve zhruba kruhových prostorech vzniklých v nárožích jsou vložená schodiště k emporám; z JV empory možno vylézt po žebříku do půdy; u severní stěny umístěný hlavní oltář. K severní fasádě na osu připojená drobná sakristie; vnější obrys zhruba lichoběžný s tím, že boční stěny jsou vně segmentově vypouklé a uvnitř zase prohnuté; do koutů mezi boční stěny sakristie a severní stěnu lodi vloženy odsazené konkávní úseky. Loď - Krytá mansardovou střechou s valbou na J a S straně; krytina z eternitových šablon. Uprostřed hřebene osmiboká věžička; její spodní část oplechovaná; v patě lucerny jednoduchá římska, nad ní cibulová stříška pokrytá měděným plechem; hrotnice doplněna makovicí a křížem. Po celém obvodě cihelná korunní římsa s maltovým fabionem. Omítky fasád štukové, pod lícním bílým nátěrem patrné starší vrstvy nátěrů (okrový a červený). Při okrajích J fasády svazkové pilastry; okolo nich zalomený sokl i korunní římsa. Pod korunní římsou na středních pilastrech čabrakové hlavice se střapcem a volutkami.Jižní štít zděný a hladce omítnutý; čelo zhruba lícuje se stěnou; v patě soklík; ramena lehce zvlněná s pravoúhlým výstupkem ve vrcholu; v ploše tohoto výstupku drobné ryté zrcadlo s vykrojenými rohy; shora zdivo chrání cihelné obložení; ve štítu zploštělé okno kasulového tvaru. Nad oknem na omítce namalovaný letopočet 1760. Do detailů stejně provedený severní štít. V ose jižní fasády obdélný žulový portál; ostění má soklíky, profilovanou vnější lištu s uchy a ještě několik jemných ústupků na čelní straně. V záp. stěně 2 okna v přízemí a 2 okna v patře. Na jihu v úrovni patra jedno kasulové okno; zděné ostění s výraznou šambránou; dřevěný dělený rám; tabulky do olova a neprůhledné sklo s imitací šestihranů. V horní části severní fasády ještě nízké okno s obloukově vykrajovaným záklenkem a obloučky ve spodních rozích. V zaoblených nárožích po jednom převýšeném kasulovém okně; zděné ostění se šambránou. Sakristie - Střecha má tvar kuželového pláště; eternitové šablony. Předsazený omítkový sokl se uplatňuje pouze v západní části půdorysu. Omítky štukové. V ploše bočních úseků stěn provedeny lisénové rámy. V severní stěně se pod opadávajícími nátěry rýsuje žulové olištované ostění s uchy bývalého vstupu; zazdívka jinak lícuje s okolním zdivem. Ve stěnách nejsou žádná okna.