dům

Dům stojí jižně od centra města na rohu ulice Lidické a Dvorské. Na jižní straně sousedí s domem č.p. 1904. Jedná se o nárožní dům postavený na nepravidelném půdoryse se 4 NP a 2 PP. Střecha je rovná, se „zalomením“ nad uličními průčelími. Na rovné části je povlaková krytina, na sešikmené vláknocementové šablony. Nad nárožím je věžička krytá měděným plechem. Severní i východní fasáda je tříosá, nárožní zkosený rizalit rovněž. Parter do Lidické ulice je členěný výkladci a vstupními dveřmi (řešení z roku 2000), do Soukenné ulice okny. Nad západním oknem je klasicizující věnec ve štuku. Fasády jsou do poloviny 2. NP zdobeny lineární pásovou rustikou, která u rizalitu sahá až do 3. NP. Okna v 2. NP mají vzdutou nadokenní římsu, nadokenní prostor je zdoben perlovcem, meziokenní prostor je zdoben čtverci. Okna 3. NP mají rovné nadokenní římsy a parapety zdobené štukovými křídly. Okna ve 4. NP jsou ve štukovém rámu dekorovaném vegetabilními prvky. Mezi okny jsou stylizované dívčí hlavy provázené dvojicí křídel. Při nároží a nárožním rizalitu jsou hlavy usazeny na konzolách nesených lištou dekorovanou pletenci a podloženou vertikální plochou výplní. Severní fasáda má v 2. NP mezi okny klasicizující věnce se spuštěnými stuhami. U vnitřních os zdobí plochu dva vertikální pásy čtverců. Profilovaná hlavní římsa je zdobena zubořezem. V rizalitu jsou ve 3. NP krajní osy zdobené klasicizujícími věnci a ve 4. NP křídly a obloukovitě řazenými čtverci. Ve 4. NP je střední osou trojboký arkýř s kulatým okénkem pod dlátovou stříškou, který je bohatě dekorovaný vegetabilními štukovými prvky a datovaný (MCMVI). Okna jsou původní dřevěná špaletová čtyřkřídlová (dělení do kříže), ve 4. NP jsou zakončená půlkulatě. Vstup do domu je v přístavku u severního průčelí. Zadní a boční fasády jsou řešeny zcela utilitárně a jsou členěné pouze okenními a dveřními otvory. Část oken je zakončená půlkulatě, jedná se o repliky (2006). Omítky jsou hladké ve dvou odstínech modré (2006). Základní dispozice interiérů s výjimkou parteru zůstala zachována. Dobře zachovaný je zejména prostor s vřetenovým schodištěm, které má kamenné stupně a litinové zábradlí. Zachovala se rovněž řada původních dveří s obložkami.